Repte
Tecnologia i ciència ciutadana aplicades a l’oci nocturn.
La contaminació acústica derivada de les activitats d'oci nocturn depèn de múltiples factors, des del nivell de pressió sonora fins a la percepció de la molèstia. El repte aborda diferents estratègies tecnològiques vinculades a la ciència ciutadana i a la interacció social i la seva vinculació amb el marc legal.
Coordinació: Pere Artís i Gabarró. Keacoustics. Pere.artis@keacoustics.com | 605431416
Gestionat per:
Keacoustics (membre de l’ACCA)
PONENTS
Pere Artís
Enginyer de Telecomunicació per la UPC, especialista en acústica, soroll i vibracions. Acredita una sòlida experiència de més de vint anys en consultoria i formació. Actualment és gerent de Keacoustics, enginyeria especialitzada en acústica. Els seus interessos inclouen modelitzacions de la propagació del so subaquàtic, mesuraments, gestió de la contaminació acústica ambiental i xarxes de monitoratge acústic. Apassionat de l’acústica, membre de Telecos.cat i de l’Associació Catalana de Consultors Acústics.
Celia Santos Tapia
Biòloga de formació i doctora en genètica (UB), amb experiència en educació i divulgació científica. Cofundadora de Noies al Lab, una associació per a la divulgació científica amb perspectiva de gènere. Actualment, treballa com a tècnica a la UCC+i d’ISGlobal, on aplica metodologies de participació ciutadana en projectes de recerca en àrees com l'urbanisme, el medi ambient i la salut. Especialitzada en co-creació participativa, ciència ciutadana i divulgació científica, busca fer accessible l'evidència científica i implicar la ciutadania en la investigació.
Andreu Alay
Biòleg de formació, és tècnic del servei de Sostenibilitat i Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i des del 2010 és responsable de la gestió de la contaminació acústica del municipi. Ha estat el promotor de l'actual Ordenança municipal sobre sorolls, vibracions i olors del municipi. Té una llarga trajectòria en la gestió de les denúncies ciutadanes relacionades amb la contaminació acústica. Aposta per la innovació tecnològica i la mediació comunitària per a la resolució dels problemes.
Joaquim Martin
Inspector de la policia local de Lloret de Mar amb més de 30 anys de carrera en la policia. Ha estat màxim responsable de diversos cossos de policia local en diferents municipis. Amb una formació universitària en ciències mediambientals, ha treballat com a policia judicial per la fiscalia de medi ambient, destacant en el control de contaminació acústica. Actualment, compagina les seves responsabilitats a la policia local amb la formació en matèria de contaminació acústica i policia administrativa.