top of page

Taula Rodona

Caracterització del soroll de camps eòlics. Experiències al Regne Unit i a Catalunya

Mesurament, avaluació, riscs i experiències

No hi ha homogeneïtat en com es mesura i avalua el soroll dels camps eòlics arreu del món, incloent l’amplitud modulada generada. Cal que Catalunya tingui una norma pròpia, que s’adapti a les seves condicions socioculturals i territorials específiques?

Captura de pantalla 2024-04-11 a les 21.45.23.png

Coordinació: Xavier Sánchez Roemmele, HIMLY, xsr@himly.com

Gestionat per:

HIMLY

PONENTS

Xavier Sánchez Roemmele 

En Xavier Sánchez Roemmele té més de 27 anys d’experiència professional en processament de senyal d’àudio, acústica arquitectònica, i soroll ambiental. És director fundador de Himly, una consultoria especialitzada en medi ambient amb oficines a Londres i Barcelona. En el passat ha liderat els equips d’Acústica i Soroll en grans consultories al Regne Unit (Capita, GL Hearn/WSP) i Austràlia (Hewshott International, Wood and Grieve Engineers). 

En Xavier és Chartered Environmentalist (Ambientòleg Certificat – CEnv), Membre del Institution of Environmental Sciences (MIEnvSc), Membre de l’Institute of Acoustics (MIOA), Membre de l’Audio Engineering Society (MAES), Membre de l’Australian Acoustical Society (MAAS), Membre de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (MIEEE), Membre de l’Acoustical Society of America. 

En Xavier ha dedicat la seva vida a l’acústica, el soroll i el so. Va ser professor associat d’Acústica a la Universitat de València (MK3, Barcelona) durant 6 anys, i ha estat professor convidat a impartir masterclasses de processat d’àudio com a part del programa de Màsters en Acústica a la Universitat Ramon Llull. 

En Xavier ha estat assessor especialista en acústica en múltiples panells governamentals i ha tingut un paper clau en l’assessorament de permisos ambientals complicats relacionats amb soroll. També ha preparat peritatges per consultes de planificació ambiental i ha fet de pèrit en suport a litigis. 

En Xavier ha estat responsable del disseny acústic de grans projectes arquitectònics a tot el món i d’avaluacions d’impacte ambiental per soroll per a grans projectes d’infraestructura i de regeneració a gran escala al Regne Unit. Ha estat responsable de la realització de les avaluacions d’impacte de so, soroll i vibracions realitzades per Capita per a la fase 2b del tren d’alta velocitat britànic HS2. 

 

 

Josep Simona 

En Josep Simona és Enginyer Tècnic Industrial, Enginyer d’Organització Industrial i Master’s en Recursos Naturals. És un Chartered Environmentalist (Ambientòleg Certificat – CEnv), Membre del Institution of Environmental Sciences (MIEnvSc), Membre del Institute of Acoustics (MIOA) i Membre del Institution of Air Quality Management (MIAQM). 

En Josep té més de 20 anys d’experiència en soroll ambiental i vibracions. Ha realitzat avaluacions de soroll relacionades amb el transport i la infraestructura per a nombrosos projectes com ara carreteres, línies de ferrocarril, trens d’alta velocitat, instal·lacions industrials, regeneració urbana i edificis residencials. 

En Josep ha treballat per clients com és ara les agències de carreteres d’Anglaterra, Escòcia i Irlanda del Nord (National Highways, Transport Scotland and Road Services Northern Ireland), l’alta velocitat britànica (HS2), agències de ferrocarrils (Network Rail i Crossrail) i diverses autoritats regionals del Regne Unit . 

Actualment en Josep Simona és director a Himly al Regne Unit. En el passat va ser director tècnic a empreses britàniques com ara GL Hearn (Capita) i WSP. En Josep ha gestionat les avaluacions de soroll per a diverses àrees comunitàries afectades pel tren d’alta velocitat HS2 Fase 2b. Va liderar les avaluacions de soroll per als projectes d’autopistes intel·ligents angleses (smart motorways), on va impulsar els grups de treball especialitzats en soroll per al programa. 

En Josep ha estat assessor en temes de soroll i vibracions i en temes de qualitat de l’aire del grup de permisos ambientals del Comtat de Kent durant 5 anys. És l’autor de diversos articles de recerca sobre el soroll de transport i infraestructura. 

 

Maria Teresa Vives Fabregas 

Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica, Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Generalitat de Catalunya

bottom of page