• Twitter
  • YouTube
  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram

Referents acústics

  • Twitter
  • YouTube
  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram

#Acusticat2020

LORD RAYLEIGH

JOHN WILLIAM STRUTT
(1842 - 1919)

 

Petita biografia 

Matemàtic i físic britànic, conegut per les seves investigacions dels fenòmens ondulatoris. Rayleigh va realitzar importants treballs sobre la llum, el color i l'electricitat i la dinàmica de la ressonància i les vibracions de gasos i sòlids elàstics.


També va ser el responsable de la determinació d'unitats elèctriques de mesura. Va passar tota la seva carrera acadèmica a la Universitat de Cambridge.


El seu llibre de text The Theory of Sound (1877) encara és avui dia utilitzat per acústics i enginyers. El 1894 Lord Rayleigh i el químic britànic Sir William Ramsay van descobrir l'element inert anomenat argó pel qual van ser guardonats amb el Nobel de Física l'any 1904.

raleigh.jpg

Foto: Fisicanet

WALLACE CLEMENT SABINE

(1868 - 1919)

Petita biografia 

Físic nord-americà i membre del Departament de Física de la Universitat de Harvard des de 1889 fins a la seva mort.


Va treballar principalment en el fenomen de l'oscil·lació elèctrica, fins que la seva carrera va fer un gir reorientant-se cap a el camp de l'acústica, gràcies a la proposta de realitzar un estudi del Fogg Art Museum de Harvard per poder millorar les seves propietats acústiques.

 

L’interès pels problemes físics de l’acústica arquitectònica que aquell estudi va despertar en Sabine va comportar que dediqués íntegrament la resta de la seva carrera a l'acústica de recintes.

 

Va obtenir un ampli coneixement de la influència de la reverberació en la recepció del so en espais tancats i desenvolupant la seva coneguda teoria, que relacionava per primera vegada el Temps de Reverberació amb el volum de la sala i amb la quantitat de material absorbent.

220px-Sabine.png

Foto: Wikipedia

Carl_F._Eyring.jpg

Foto: Wikiwand

CARL FERDINAND EYRING

(1889 - 1951)

Petita biografia 

Físic acústic que va exercir durant gairebé 30 anys com a degà del College of Arts and Sciences de la Brigham Young University (BYU).


A la dècada de 1930s, Eyring, acompanyat de Norris van desenvolupar una teoria de la reverberació pensant en un resultat més exacte a la realitat quan la sala disposés d’un condicionament acústic gran.

 

És autor entre d'altres d'Essentials of Physics (1948).

 

Eyring va supervisar personalment l’edifici d’un nou edifici científic en el campus BYU a finals dels anys quaranta.


Quan el ciment es va posar al Centre de Ciències, Eyring el va polvoritzar amb una material especial per dotar-lo d’especial protecció. Es diu que aquest ciment mai va trencar-se.

Disponible el Dossier de Referents acústics