top of page
  • Acusticat

Repte 03: Pèrdues d'audició en activitats de lleure


Subtítol: Riscos, pèrdues, prevenció


Coordinació: Josep Maria Querol i Noguera (ACCA) jmquerol1935@gmail-com


Abstract: Les pèrdues d’audició i/o sordesa deguda a activitats de lleure s’han incrementat en els darrers anys, especialment les originades en discoteques, músics d’orquestres, utilització de música amplificada amb auriculars i també per l’exposició a correfocs i tir . S’exposa la normativa pertinent d’higiene, les causes fisiològiques i psicològiques i les mesures preventives i correctores.


A qui va dirigit?: Tots els públics


Descripció del REPTE

Les pèrdues d’audició i/o sordesa deguda a activitats de lleure s’han incrementat en els darrers anys, especialment les originades en discoteques, músics d’orquestra, utilització de música amb auriculars i també per l’exposició a correfocs, tir i la. Els nivells de 110 a 115 LAeq en discoteques originen ràpides pèrdues d’audició tant en els assidus assistents com en els treballadors. Sols un 15 % dels músics d’orquestra de Dinamarca (Euronoise 2006) portaven protectors auditius tot el temps. Les lesions a més de pèrdues d’audició comportaven, tinnitus, hiperacúsia, distorsió i diploacusia. El format MP3 va disparar l’audició de música amb auriculars a nivells auditius dins el marge de risc.

La normativa de prevenció de riscos professionals aporta els criteris de mesuraments i avaluació, el nivell de risc i càlculs de protectors auditius.

Es descriuen els principals mecanismes fisiològics i psicològics que originen aquestes patologies, les seves conseqüències i la seva reversibilitat o no.

Es recomanen les mesures protectores adients per a diferents situacions, així com mesures correctores disponibles segons les diferents causes de les pèrdues d’audició.


Etiquetes: sordesa, discoteques, audició, música, higiene38 visualizaciones0 comentarios

Comentarios


bottom of page