top of page
  • Acusticat

Repte 04: Patrimoni Sonor: entre el soroll i el silenci   

Actualizado: 19 oct 2020


Subtítol: Els sons positius de la Comunitat Acústica  


Coordinació: Pedro Montesinos Blasco

Grup d’Exploracions de l’Entorn Sonor (G.E.E.S.)

perete.montesinos@gmail.com


Abstract: Tant els sons de la Natura com els sons produïts per les persones generen paisatges sonors amb un valor patrimonial per la Comunitat Acústica. Aquest concepte, definit i desenvolupat pel teòric canadenc Barry Truax, membre del primer WorldListening Project, encapçalat per R. Murray Schafer, assenyala la necessitat que els sons que constitueixen el paisatge sonor siguen significatius per les persones que viuen i conviuen en el si de la comunitat.


VÍDEO DEL REPTE:


PONÈNCIA PRESENTADA:

R04_GEES_Sons_positius_i_Patrimoni_Acús
.
Download • 351.47MB


A qui va dirigit?: Tots els públics


Descripció del REPTE

El repte que plantegem té a veure amb la identificació de sons i paisatges sonors que puguin ser considerats com a Patrimoni Sonor.

Cada un de nosaltres podem assenyalar sons que ens agrada sentir i, sense excepció, hem gaudit del plaer que produeixen sons com la remor del vent suau en els pins, les onades cadencioses d’una mar tranquil·la sobre la sorra de la platja, els cants d’ocells sobreeixint de la remor del riu o un repicar de campanes en la distància. Amb tot, mil i un sons ens envolten cada dia a casa, al carrer, a l’oficina, el mercat o la muntanya i no sempre som conscient de la importància que tenen alguns d’aquests sons, tant en la percepció del nostre benestar com en la identitat individual i col·lectiva de les persones que conviuen amb ells.

Per assenyalar uns quants d’aquests sons mostrarem diferents aproximacions i treballs que miren posar l’atenció en molts sons i paisatges sonors que poden tenir un sentit positiu i, al mateix temps, expliquen, defineixen i caracteritzen l’evolució de la comunitat acústica.

Després les exposicions de treballs, obrirem una taula rodona amb altres ponents per reflexionar sobre les nocions de sons positius, comunitat acústica o patrimoni sonor.


Etiquetes: So, Paisatge Sonor, Patrimoni Sonor, Comunitat Acústica, Identitat




263 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page