• Acusticat

Repte R09: Mesures d'aïllament acústic in-situ en edificis d'habitatge

Actualizado: 4 may

Subtítol: Compliment de la normativa en matèria de protecció contra el soroll en l'edificació al municipi de Barcelona

Gestionat per: Ajuntament de Barcelona, Departament d’Avaluació i Gestió Ambiental Coordinació: Xavier Romero Rodríguez, Ajuntament de Barcelona, xromero@bcn.cat


Abstract: Per a l’atorgament de la llicència de primera ocupació de tot edifici d’habitatge, l’Ajuntament de Barcelona exigeix dur a terme mesures d’aïllament acústic in-situ per demostrar la conformitat amb la normativa en matèria de protecció contra el soroll.


La realització d’aquestes mesures presenta molts aspectes tècnics i reglamentaris susceptibles d’interpretació que seran objecte de presentació i debat amb l’objectiu de generar propostes de millora del procediment. A qui va dirigit?: EC-PCAs, consultories, arquitectes, col·lectius professionals, promotors, administració pública, estudiants. Descripció: Per a l’atorgament de la llicència de primera ocupació de tot edifici d’habitatge nou o rehabilitat integralment, l’Ajuntament de Barcelona exigeix el compliment dels requeriments establerts a l’article 45-1.4 de l’Ordenança de Medi Ambient (OMA).


Aquests requeriments consisteixen en la realització, per part d’una EC-PCA, d’una sèrie de mesures acústiques in-situ per demostrar la conformitat amb els objectius d’aïllament establerts al Document Bàsic de Protecció contra el soroll del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE DB-HR) i a la pròpia OMA.

La realització d’aquestes mesures presenta no obstant molts aspectes susceptibles d’interpretació tant des del punt de vista tècnic com reglamentari. Per resoldre i delimitar aquestes interpretacions, el Departament d’Avaluació i Gestió Ambiental de l’Ajuntament ha publicat dues circulars, una amb aclariments (5/10/2017) i una més recent amb respostes a preguntes freqüents (14/10/2021).

L’objectiu del repte és posar en comú i debatre sobre algunes d’aquestes qüestions d’interpretació, amb la voluntat de generar propostes de millora i contribuir a l’optimització dels procediments de l’Ajuntament de Barcelona orientats a vetllar per la bona qualitat acústica dels edificis d’habitatge del municipi.

La primera part de la sessió consistirà en breus presentacions per part de consultors acústics i entitats de control sobre cassos reals trobats in-situ. Seguidament s’obrirà la participació a tots els assistents. Etiquetes: Aïllament, edificació, habitatge, qualitat, normativa.

397 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo