top of page

Taula Rodona

Desmitificant la IA en Acústica

Casos d’ús d’èxit i mirada al futur

Des d’un temps ençà, sembla que la intel·ligència artificial hagi de ser la solució a tots els problemes del món de l’enginyeria. En aquesta taula rodona tenim l’objectiu de parlar de casos reals d’implementació de la intel·ligència artificial a l’àmbit de l’acústica, els seus punts forts (i dèbils) i la mirada d’aquesta tecnologia a futur.

Captura de pantalla 2024-04-11 a les 21.39.00.png

Coordinació:

Rosa Ma Alsina-Pagès, Human-Environment Research (HER), La Salle – URL 

rosamaria.alsina@salle.url.edu

Gestionat per:

La Salle

PONENTS

Frederic Font

(Fundació Phonos, Universitat Pompeu Fabra): ha treballat en IA aplicada al processament del so i la música, actualment membre de l'equip del projecte SOUNDLIGHTS finançat per BIT Habitat (Ajuntament de Barcelona) i dedicat al monitoreig de contaminació acústica utilizant IA. 

​

Jeroen Paymans

(Axioma): han desenvolupat un projecte amb una ajuda d’ACCIÓ-TECNIO per treballar amb IA en les mesures de concerts. 

​

Javier Casado

Ajuntament de Barcelona

han col·laborat amb diversos projectes europeus com a observadors per a veure l’efecte i la utilitat de les tècniques d’IA en la mesura dels nivells de soroll en entorns urbans. 

​

Rosa Ma Alsina-Pagès

(La Salle, Universitat Ramon Llull): ha liderat diversos projectes europeus i nacionals de detecció d’esdeveniments acústics en diferents àmbits: acústica ambiental en entorns urbans (DYNAMAP), ciència ciutadana (Sons al Balcó), monitoratge de comportament (SuaraMAP), i impacte del soroll en la biodiversitat (Deuteronoise) i bioacústica (CowTalk).

bottom of page