top of page
  • Acusticat

Activitats complementàries gratuïtes i per a tots els públics de l'ACUSTICAT 2022

A part de l'activitat dins el Congrés, ACUSTICAT 2022 organitza diverses activitats complementàries a Granollers obertes tant al públic assistent al propi Congrés com a la ciutadania de Granollers que hi estigui interessada. Les activitats son gratuïtes.


A l'ACUSTICAT de Granollers us proposem viure un Passeig d'Escolta molt interessant la tarda del dimarts, 26 d'Abril. L’escolta cega és l’eina que millor ajuda a percebre i entendre, en tota la seva dimensió, l’espai i el paisatge sonor. Així, una passejada d’escolta seguint el mètode Daumal i el text de H. Westerkamp “Soundwalk”, proposa una experiència que revela tot un mon invisible al nostre voltant. 

El mètode Daumal d’itinerari d’escolta cega es fa en grups de tres persones amb funcions diferents: el guia o pigall, el cec i el notari o auditor. El primer, seguint les decisions del segon, l’ajuda a caminar de forma segura i dirigeix l’escolta llegint al llarg de la passejada fragments de “Soundwalk” (H.Westerkamp). El notari pren notes (lloc, moment, so, comentaris) de les reflexions i impressions que expressa el cec en el seu recorregut. Cada participant ha d’experimentar les tres funcions (30-40 min.) per entendre millor diferents aspectes de l’escolta. Total 90-120 min.

Aquest mètode consisteix a observar quins sons es presenten en el paisatge sonor d’un espai concret com a agradables i quins com a molestos i, en general, com podem adjectivar els sons i paisatges sonors. També ofereix la possibilitat de valorar quins sons capten la nostra atenció, si són característics i dignes de perdurar en el temps, així com d’avaluar si es poden considerar Patrimoni Cultural Immaterial Sonor. Igualment, permet comprovar com el soroll del trànsit i de les obres emmascaren altres sons de la ciutat.


Grups de 3 persones. Punt de partida: Teatre Auditori de Granollers Coordinen: FrancescDaumal #UPC i PereMontesinos #GEES Inscripcions: info@congresacusti.cat (Reserva la teva plaça!)



L' òpera prima de l'artista visual Amparo Garrido és un film que parteix de la seva trobada amb un ornitòleg, cec des dels 6 anys, capaç d'identificar el cant de 200 aus. Amparo arriba a ell a través d'un retall de premsa que el seu millor amic li va deixar a la bústia unes setmanes abans de morir. Arriba en el moment precís i com un missatge trascendental. Amparo sent que el seu amic li deixa aquest encàrrec, convidant-la a una trobada amb la bellesa a partir de dues formes d'aproximar-se al món: La mirada i l'escolta. Després de la projecció hi haurà una xerrada-col.loqui i debat amb el públic. Amb els especialistes: -️ Joan Manel Riera, Escola de Natura el Corredor @escolanaturacorredor

-️ Antoni Arrizabalaga, Museu de Ciències Naturals de Granollers @mcngranollers

- Jordi Amenós, Terapeuta Gestalt i Sistèmic, formador en narrativa terapèutica i fotògraf de natura @jordiamenosalamo

Entrada GRATUÏTA a taquilla del cinema.

Organitza: @acgranollers @acusticat





103 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page